Product in de kijker: Belinus M8 HJT

Nu de eerste zonnestraaltjes weer komen piepen stellen we graag het nieuwste paneel van Belinus aan u voor.
Belinus is een Belgische producent van zonnepanelen. Ze zijn gespecialiseerd in glas-glaspanelen en wij zetten vandaag hun nieuwste paneel in de kijker.

Belinus M8 HJT 400Wp

HJT staat voor Hetero Junction Technology. HJT-cellen zijn een combinatie van de beste kwaliteiten van kristallijn silicium en amorfe dunne siliciumfilm.
Een HJT zonnepaneel is samengesteld uit drie lagen fotovoltaïsch materiaal, hierbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van twee technologieën.

Met andere woorden wordt er een soort van raster gemaakt van drie lagen silicium wat er voor zorgt dat er meer raakvlakken worden gecreëerd dan bij een gewoon glas-glas paneel. En dit zorgt voor een groter rendement.

Wat is silicium?

Een zonnecel is een dun plaatje dat meestal wordt gezaagd uit een groot blok silicium. Silicium is een halfgeleider. Op het plaatje silicium worden dunne draadjes metaal aangebracht die de elektrische spanning afvoeren. De zonnecel zet zo het zonlicht om in een elektrische stroom.

Glas-glas panelen en hun voordelen

  • Ze zorgen voor een hogere opbrengst;
  • Ze zijn beter bestand tegen de beschadiging door ammonia in de lucht, hierdoor zullen ze dus minder snel slijten en verouderen;
  • Een dubbele glaslaag zorgt voor de best mogelijke bescherming tegen vocht, het lossen van de lagen en het ontstaan van bubbels en microcracks;
  • Het zijn de veiligste panelen op de markt, want glas brandt niet;
  • 35 jaar all-in-one garantie op glas-glas panelen;
  • Dit paneel garandeert na 35 jaar nog steeds een 100% opbrengst.

Technische data

Deze zonnepanelen zijn iets kleiner of hun voorgangers, wat er voor zorgt dat deze minder ruimte op uw dak innemen. Ze hebben een vermogen van 400Wp en wegen 23.5kg.
Meer technische info vindt u hier.

Hoe kunnen we jou helpen?

Bereken hier je zonnepaneel kost:

Vertel ons meer:

Verder hebben we nog nodig:

Hoe kunnen we je bereiken?

Na verzending nemen we contact met je op om een degelijke schatting te geven. En in een gratis en vrijblijvend plaatsbezoek geven we een concreet idee van de inplant van een installatie, bv.

  • werkelijke beschikbare plaats voor de zonnepanelen;
  • waar de omvormer het best kan komen;
  • en de best mogelijke kabelroute.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.