Zonnepanelen plaatsen, hoe gaat dit in zijn werk?

Zonnepanelen zijn én blijven een slimme investering!
De laatste tien jaar is de prijs van een PV-installatie met zo’n 80% gedaald.
Dat, in combinatie met de technologische evolutie, maakt dat uw installatie goedkoper en minder omvangrijk wordt.

Hoe gaan wij te werk?

Als eerste wordt u gecontacteerd door een van ons om een datum af te spreken om bij u thuis langs te komen voor een plaatsbezoek. De dag van de afspraak komt een van onze energie-experten langs bij u thuis voor een uitgebreid gesprek. Aan de hand van uw jaarlijks verbruik (die terug te vinden is op uw eindafrekening) wordt berekend hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.
Diezelfde dag wordt ook uw dak bekeken en kabelroutes besproken. Kortom, u komt echt alles te weten tijdens dit plaatsbezoek. Aan de hand van al deze info wordt voor u een vrijblijvende offerte opgemaakt.

Thuisbatterij of niet?

Wanneer onze energie-expert langskomt bij u thuis wordt besproken of u al dan niet een thuisbatterij nodig heeft. Dit hangt af van enkele zaken.
Klein voorbeeldje: een gezin die overdag gaat werken en hun energie vooral ’s ochtends en ’s avonds verbruiken kunnen baat hebben bij een thuisbatterij. Mensen die overdag thuis zijn kunnen dus het meeste van hun energie verbruiken, waarbij een thuisbatterij overbodig kan zijn.

Verschillende daken

Zonnepanelen kunnen op quasi alle daken geplaatst worden. Voor ieder daktype is er een gepaste oplossing. Bij leien dakbedekking dient men er rekening mee te houden dat daken die voor 1996 geplaatst werden, meestal asbest bevatten. Hier geldt een totaalverbod op het plaatsen van zonnepanelen op dergelijke daken.

Zonnepanelen op platte daken worden geplaats aan de hand van het FlatFix-systeem. Hier wordt een hellende opstelling gemaakt waar op uw zonnepanelen geplaatst worden. Dit kan zowel in zuid-opstelling als oost-west. Er wordt onder geen enkel beding in uw dak geboord, dit gebeurt middels ballastberekening.

Service na plaatsing

Na het plaatsen van de zonnepanelen komt natuurlijk het papierwerk: keuring aanvragen, aanmelding doen bij Fluvius en de eventuele premie aanvraag; dat doen wij met plezier voor u.
Wij boeken een afspraak bij het keuringsorganisme, die u contacteert om een afspraak vast te leggen, om uw installatie te komen keuren. Na deze keuring melden wij uw installatie aan bij Fluvius.
Om later uw premie te kunnen aanvragen moet eerst uw dossier goedgekeurd worden door Fluvius (voorwaarde: er moet een digitale meter geplaatst zijn). Na deze goedkeuring starten wij de premie aanvraag en bezorgen wij u het volledige dossier.

Vanaf 1 januari 2023 bedraagt de premie 150 euro/kWp voor de eerste 4kWp, bijkomend is er 75 euro/kWp vna 4kWp tot 6kWp. Wat overeenkomt met maximaal 750euro.

Niet enkel nemen wij het papierwerk voor onze rekening, maar ook de monitoring. Na de installatie van uw zonnepanelen kijken wij actief met u mee en geven een seintje als en waar er verbeteringen mogelijk zijn. Zo zorgen wij ervoor dat u het meeste uit uw PV-installatie kan halen.

Hoe kunnen we jou helpen?

Bereken hier je zonnepaneel kost:

Vertel ons meer:

Verder hebben we nog nodig:

Hoe kunnen we je bereiken?

Na verzending nemen we contact met je op om een degelijke schatting te geven. En in een gratis en vrijblijvend plaatsbezoek geven we een concreet idee van de inplant van een installatie, bv.

  • werkelijke beschikbare plaats voor de zonnepanelen;
  • waar de omvormer het best kan komen;
  • en de best mogelijke kabelroute.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.