Zijn zonnepanelen nog interessant zonder premie?

Nu de overheid beslist heeft om de premie op zonnepanelen vervroegd stop te zetten vragen velen zich af of zonnepanelen hierdoor nog interessant zijn. Op deze vraag kunnen wij volmondig ‘ja’ antwoorden. Ook zonder de premie van 2024, die maximum 375 euro zou bedragen, zijn zonnepanelen nog rendabel.

Niemand weet wat er met de steeds schommelende energieprijzen gaat gebeuren. Daar zijn zonnepanelen een goede oplossing voor. Gezien de zon voor iedereen gratis schijnt, zou het zonde zijn om hier geen gebruik van te maken. Door zonnepanelen te laten installeren kun je de zonne-energie omzetten naar groene stroom. Hierdoor kun je de energiefactuur serieus doen dalen.

Het is en blijft van belang om de grootverbruikers (wasmachine, droogkast, oven, …) overdag te doen draaien wanneer de zonnepanelen energie produceren. Let hierbij wel op dat je niet alles samen laat draaien, verspreiden is dus de boodschap.

Het grote verschil met jaren geleden is dat, zoals alles, ook de zonnepanelen geëvolueerd zijn. Vandaag zijn er panelen vanaf 400 Wattpiek per paneel. Ze ogen mooier en produceren dus meer per paneel, waardoor er dus minder panelen nodig zijn voor hetzelfde rendement. Het tweede grote verschil is de prijs. De prijs van een pv-installatie is de laatste jaren flink gedaald, wat het dus toegankelijk maakt voor iedereen. Het terugverdienmodel toont ons dat de installatie na 5 jaar terugverdiend is, vanaf dan wordt het enkel maar beter.

Dus in het kort: Ja, zonnepanelen zijn en blijven interessant. Ze zorgen ervoor dat je onafhankelijker bent van de onstabiele energieprijzen en helpen mee aan een beter milieu.

Benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen aan een lagere energiefactuur? Vul de berekentool in en we contacteren je zo snel mogelijk voor een vrijblijvend gedetailleerd gesprek.

Hoe kunnen we jou helpen?

Bereken hier je zonnepaneel kost:

Vertel ons meer:

Verder hebben we nog nodig:

Hoe kunnen we je bereiken?

Na verzending nemen we contact met je op om een degelijke schatting te geven. En in een gratis en vrijblijvend plaatsbezoek geven we een concreet idee van de inplant van een installatie, bv.

  • werkelijke beschikbare plaats voor de zonnepanelen;
  • waar de omvormer het best kan komen;
  • en de best mogelijke kabelroute.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.