THUISBATTERIJEN

Wie zonnepanelen zegt, zegt thuisbatterij.
Hoewel niet iedereen deze nodig heeft, geven we graag een woordje uitleg.

Gezinnen die overdag thuis zijn kunnen hun opgewekte stroom meteen gebruiken en hebben dus minder baat bij een thuisbatterij. Gezinnen die overdag gaan werken en de meeste energie ’s ochtends en ’s avonds moeten verbruiken kunnen genot hebben van een thuisbatterij.

Een thuisbatterij wordt geplaatst tussen de omvormer van uw panelen en uw elektriciteitsmeter. Wanneer u stroom opwekt die u niet meteen gebruikt wordt deze opgeslagen in de batterij. Zo kunt u wanneer uw zonnepanelen niet genoeg opwekken eerst uw groene energie gebruiken vanuit de batterij, pas wanneer de batterij leeg is koopt u energie van het net.

VOORDELEN
  • uw zelfconsumptie stijgt naar 70% en meer,
  • meer zelfconsumptie betekent lagere netkosten,
  • u kunt uw verbruik beter spreiden en bent niet afhankelijk van piekzonmomenten
  • tot eind maart 2023 kunt u rekenen op een overheidspremie van max. 850 euro.

Ook nu het capaciteitstarief van toepassing is kunt u de batterij goed benutten. Zo kunt u de zelfopgewekte groene energie benutten op piekmomenten en moet u dus minder van het net halen. Toch blijft het aangeraden om grote verbruiken te spreiden over de dag, zo voorkomt u grote pieken.

BESTAANDE INSTALLATIES

Het is ook mogelijk om batterijen toe te voegen aan een bestaande installatie.
In vele gevallen is het dan mogelijk om een omvormer bij te plaatsen. Indien uw bestaande installatie niet beschikt over een hybride omvormer (deze stuurt zonnepanelen én thuisbatterij aan) dan wordt een retrofit omvormer bijgeplaatst om uw thuisbatterij aan te sturen. Bij nieuwe installaties wordt meteen een hybride omvormer geplaatst, zo kan er in de toekomst gemakkelijk een thuisbatterij aan gekoppeld worden.

SOORTEN

Wij bij Enerheat werken met verschillende merken van thuisbatterijen. Zo hebben we onder andere SolarEdge, Goodwe, BYD en SAJ. Zo is er een geschikte batterij voor ieders noden. Zo zijn vele van de thuisbatterijen modulair, wat wil zeggen dat u deze op een later moment kunt uitbreiden door een module bij te plaatsen.

  • ONDERNEMINGSCERTIFICAAT RESCERT
  • CORRECTE SERVICE EN GECERTIFICEERD
  • TRANSPARANTE COMMUNICATIE EN RESPECTVOL
  • OOG VOOR STIPTE EN SNELLE UITVOERING

  • ALTIJD EEN MEDEWERKER IN DE BUURT

Enerheat is een RESCert gecertificeerd bedrijf met 15 jaar ervaring. We bieden onze klanten groene en duurzame energieoplossingen met het oog op efficiëntie en budget.

CERTIFICATEN
NEEM CONTACT